De opleidingen die ik heb genoten vanuit de reguliere geneeskunde vind ik een hele fijne rugzak waar ik met regelmaat mijn kennis uithaal. Dit, gecombineerd met de complementaire geneeskunde maakt mijn aanpak voor mij prachtig.

 

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt gekeken vanuit een holistisch mensbeeld. Je zou kunnen zeggen dat je als mens vier wezenlijke kenmerken hebt: je lichaam (fysiek), je gedachten en overtuigingen (mentaal), je gevoelens (sociaal) en je wezenlijke ik (spiritueel). Je bent ze allemaal. Ze kunnen dus ook niet los van elkaar worden gezien. Net als problemen en levensvragen die je hebt. Ook lichamelijke klachten omvatten meerdere aspecten. Door al deze aspecten aan te pakken, wordt de klacht bij de wortel aangepakt. Op deze manier verdwijnen in veel gevallen de klachten.

 

Mijn missie is om mensen weer lekker in hun vel te laten zitten. Dit bereik ik met behandelingen in mijn praktijk, maar ook door workshops en cursussen te geven waarmee mensen bij zichzelf aan de slag kunnen. Maar dit is niet alles. Ook de verschillende arrangementen zijn er om ervoor te zorgen dat je weer optimaal van het leven kunt genieten in een lijf waar het beste uitgehaald wordt!

Om dit allemaal te kunnen doen heb ik opleidingen gevolgd in Chinese Guasha en TuiNa,

Yolanda Tesselaar
Eigenaar