Brand rietenkap

Vorige week maandag werden wij getroffen door een brand aan de rietenkap van ons Koetshuis. We waren aan het lunchen in het woonhuis en tegen 13:00 uur stond er iemand heel hard te toeteren bij het hek. Toen we naar buiten gingen zagen we meteen de vlammen uit het dak van het koetshuis komen. Zo blij dat die meneer ons heeft gewaarschuwd, 112 heeft gebeld en verder geholpen met blussen. Ook andere voorbijgangers kwamen aangesneld. We hadden zelf 5 grote brandblussers in huis die we hebben gebruikt, de tuinslang op de buitenkraan en emmers water. Ook de buurman had de tuinslang aangesloten en werd er van 2 kanten al flink op het dak gespoten!

Toen de brandweer kwam hebben zij het overgenomen. Na verloop van tijd kregen wij het sein brandmeester! Wat bizar om mee te maken. Je gaat volledig op een automatische piloot een de slag. Zo fijn dat buitenstaanders je helpen, ik stond te trillen en kon niet meer helder nadenken. Die dag en de dag daarna heb ik nog op adrenaline geleefd…maar toen kwam de klap en mijn spieren weigerden dienst en moe, moe, moe. Ik ben mijn bed in gedoken en heb heel veel geslapen! Ondertussen ben ik weer lekker aan het werk!

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak, maar de kans is groot dat we er niet achter gaan komen. Maar gelukkig zijn ondertussen de herstelwerkzaamheden wel gestart! En kan ik mijn werk weer uitoefenen ook de B&B is open!

Ik ben gevraagd voor een interview voor Studio Alphen. Ben je hier nieuwsgierig naar dan kun je deze hier luisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *