Chinese Guasha is een gezondheidsmethode om het lichaam te ontgiften en betekent letterlijk: ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’. (Gua = schrapen en sha = de klacht, storing of ziekte)

Guasha is heel erg veelzijdig. Het kan bij meer dan 400 klachten/ziektes worden toegepast. Deze methode is niet alleen beschikbaar als preventief middel, maar ook als middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten c.q. te genezen.

Specialisatie: glaucoom en pijnklachten
Care For You heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in de behandeling met Guasha van glaucoom en pijnklachten. Pijnklachten zoals pijn aan rug-, nek, en schouders, lage rugpijn, knieklachten, enkelklachten, frozen shoulder etc.

Wanneer nog meer toepasbaar?
Behandelingsindicaties zijn  o.a. hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, RSI, tenniselleboog, rugpijn, lage rugpijn, lumbago (spit), PMS, zenuwpijn, ischias, heuppijn, kniepijn, nabehandeling blessures, ‘verzuring’, stijfheid, bewegingsproblemen, gevoelloosheid, spierkramp  bloedrisicofactoren (bv. te hoog cholesterol), essentiële hoge bloeddruk, circulatiestoornissen, aderverkalking,  obstipatie, overgewicht, (pre)diabetes, ziekte van Menière, rookverslaving, menstruatiestoornissen, klachten van de menopauze, chronische bronchitis, artrose, reuma, jicht, osteoporose, voedselintolerantie, allergie, hooikoorts, candida, vergiftigingen, immuunzwakte, electro-stress, slapeloosheid, burn-out, depressie, stress.

Preventieve behandeling
Guasha is preventief ook zeer effectief. Zo zijn met Guasha keelklachten en heesheid/stemverlies te voorkomen bij mensen die veelvuldig hun stem gebruiken. Bij sporters kan na het leveren van de prestatie met Guasha de verzuring zeer effectief uit het lichaam worden verwijderen. Op deze manier voorkom je blessures en houd je het lichaam optimaal en fit.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden behandelingen met Guasha. Controleer daarvoor uw polisvoorwaarden.

Maak nu een afspraak

Wil je meer weten over wat ik precies voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Om de kwaliteit te waarborgen en vergoedingen door ziektekostenverzekeraars mogelijk te maken, ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen VBAG, RBNG en TBNG. Ook ben ik als verpleegkundige BIG geregistreerd.

Blog

Volg onze blog voor artikelen en nieuws.

Onze blog
Tips voor de herfst

De herfst is een periode van loslaten. De oude vorm heeft zijn langste tijd gehad, [...]

Brand rietenkap

Vorige week maandag werden wij getroffen door een brand aan de rietenkap van ons Koetshuis. [...]

Weerstand

De R is weer in de maand. Normaal gesproken al een moment om extra op [...]

Verbouwing

We hebben de sleutel en de verbouwing is gestart! Het koetshuis, waar mijn praktijkruimte gaat [...]

Hooikoorts

Ik word altijd super blij van dit weer! Zit hier nu ook heerlijk aan de [...]

Goh diegene heeft veel meegemaakt!

Deze uitspraak hoor je wel eens om je heen. Kun je echt aan iemands gezicht [...]

Cellen in balans

Stress…. Hoe vaak hoor je dit woord om je heen? Als je iemand vraagt hoe [...]

Bekijk ook eens onze acties

Tijdelijk beschikbaar.