Guasha werkt in op de meridianen (dat zijn energiebanen in het lichaam die in verbinding staan met organen en hun functies) en de reflexzones.  Doordat er via de manuele druk bij de behandelingen van Guasha wat bloedserum met afvalstoffen in het weke bindweefsel met elkaar in aanraking komen, veroorzaakt dit daar een natuurlijke immuunreactie met als gevolg dat het lichaamseigen ontgiftingsmechanisme in het lichaam weer optimaal gestimuleerd raakt.

Met behulp van een jadesteen en een kruidenolie wordt op verschillende plekken de huid “geschraapt”. Gebieden waar “geschraapt” worden zijn meridianenbanen, blokkades en reflexzones, die te maken hebben met uw klacht. Door de olie is de behandeling nauwelijks pijnlijk en wordt de huid niet beschadigd. De kruidenolie zorgt voor een verbeterde doorbloeding en spoort hierdoor de ontgifting aan. Op plaatsen, waar blokkaden zijn, kunnen vlekken verschijnen in de huid (niet op de huid), variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe ernstiger de stoornis. Deze plekken zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen en het lichaamseigen immuunsysteem en zullen vrij snel weer verdwenen zijn, afhankelijk van de conditie in de lichamelijke circulatie.

Een behandeling met guasha omvat daarom alles en vervangt: massage, bindweefsel-, reflex- en periost-(beenvlies-/huid van het bot) behandelingen, acupunctuur, moxatherapie, lymfedrainage, zuurstoftherapie etc. en dit alles in één therapie. De verklaring voor het grote succes van guasha is dus voornamelijk dit gecombineerde effect.

Maak nu een afspraak

Wil je meer weten over wat ik precies voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Om de kwaliteit te waarborgen en vergoedingen door ziektekostenverzekeraars mogelijk te maken, ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen VBAG, RBNG en TBNG. Ook ben ik als verpleegkundige BIG geregistreerd.

Blog

Volg onze blog voor artikelen en nieuws.

Onze blog
Tips voor de herfst

De herfst is een periode van loslaten. De oude vorm heeft zijn langste tijd gehad, [...]

Brand rietenkap

Vorige week maandag werden wij getroffen door een brand aan de rietenkap van ons Koetshuis. [...]

Weerstand

De R is weer in de maand. Normaal gesproken al een moment om extra op [...]

Verbouwing

We hebben de sleutel en de verbouwing is gestart! Het koetshuis, waar mijn praktijkruimte gaat [...]

Hooikoorts

Ik word altijd super blij van dit weer! Zit hier nu ook heerlijk aan de [...]

Goh diegene heeft veel meegemaakt!

Deze uitspraak hoor je wel eens om je heen. Kun je echt aan iemands gezicht [...]

Cellen in balans

Stress…. Hoe vaak hoor je dit woord om je heen? Als je iemand vraagt hoe [...]

Bekijk ook eens onze acties

Tijdelijk beschikbaar.