Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is het horen van geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen. Deze geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van continu tot af en toe. Ze kunnen hoorbaar zijn in één oor of in beide oren. Deze geluiden zijn door mensen zonder tinnitus niet hoorbaar.

Wat doen we?
Door allerlei oorzaken kan de energiestroom niet meer goed door het lichaam vloeien. Tijdens deze cursus behandelen we een aantal ontsluitingspunten in het lichaam, die het mogelijk maken energie weer te laten stromen in het betreffende meridiaan en zo een gunstig effect hebben op tinnitus.
Om het beste resultaat te behalen zijn verschillende technieken samengebracht: Chinese Guasha, Jin Shin Jyutsu uit Japan en Yoga.

Chinese Guasha is een techniek waarbij het lichaam op een snelle manier wordt ontgift. Blokkades worden hierdoor opgeheven.


Inhoud van de cursus
Tijdens deze cursus komt o.a. het volgende aan bod:

  • toepassen van een guasha behandeling bij tinnitus
  • anatomie/pathologie van het oor
  • afnemen anamnese
  • aanvullende tips over voeding
  • inzicht in invloed van mineralen en vitamines
  • ontspanningsoefeningen onder andere voor de nek


Doelgroep
Deze scholing is bedoeld als bij- en nascholing voor therapeuten, Guasha therapeuten, Shiatsu therapeuten, fysiotherapeuten en alle andere therapeuten in complementaire/reguliere therapieën. Daarnaast is deze cursus geschikt voor mensen die zelf tinnitus hebben. Er is geen vooropleiding vereist.

Studiemateriaal
Bij deze cursus hoort een uitgebreide syllabus, jadesteen en olie. Deze zijn bij de cursus inbegrepen.

De kosten
De kosten van deze cursus bedragen €339,-. Dit is incl. 2 dagen studie, syllabus, certificaat, steen, olie, lunch en thee.

Maak nu een afspraak

Wil je meer weten over wat ik precies voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Om de kwaliteit te waarborgen en vergoedingen door ziektekostenverzekeraars mogelijk te maken, ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen VBAG, RBNG en TBNG. Ook ben ik als verpleegkundige BIG geregistreerd.

Bekijk ook eens onze acties

Tijdelijk beschikbaar.