Hooikoorts

Ik word altijd super blij van dit weer! Zit hier nu ook heerlijk aan de tuintafel in het zonnetje te werken. Maar ik kan me ook voorstellen dat je flink baalt als je buiten bent en een kriebelneus, rode ogen en jeuk krijgt…

Hooikoorts

het is echt niet leuk als je juist met het mooie weer niet blij wordt om naar buiten te gaan omdat je last hebt van alles wat in de lucht zweeft. Maar er is iets aan te doen! Hieronder staan punten beschreven die je kunt gebruiken om hooikoorts te voorkomen of verlichten

Hooikoorts kun je verlichten door speciale acupunctuur punten te masseren. 

Op dit moment staat nog niet alles in bloei. Begin hier al mee voordat de klachten ontstaan. Op deze manier kun je het voorkomen. Als je al wel klachten hebt kun je de klachten hiermee weg krijgen.

De punten die hiervoor nodig zijn zijn de volgende: Dikke darm 20, maag 2, blaas 2. Op beide kanten van het gezicht. Tegelijk 2 keer stevig indrukken. Dit het liefst meerdere malen per dag.

Ik zal de punten stap voor stap uitleggen. 

  • Dikke darm 20 is het punt naast je neusvleugel. Je voelt daar een klein kuiltje. Het is een punt die de neus doorgankelijk maakt.
  • Maag 2 ligt op de rand van het jukbeen, recht onder de pupil als je recht naar voren kijkt. Helpt bij jeuk en roodheid aan de ogen. 
  • Blaas 2 ligt aan het begin van je wenkbrauw aan de kant van je neus. Helpt ook bij rode, jeukende ogen. 

Dit zijn de punten waarbij je terplekke de klacht voelt, de lokale punten. Maar net als bij alle andere aandoeningen is het met allergieën ook zo dat de oorzaak onderliggend is. Milt 5 is het punt waarbij je de oorzaak aan kunt pakken. 

Deze punten kun je ook heel goed extra behandelen met de GezichtsGuasha. Als je deze techniek bezit kun je deze punten met de punt van de steen extra behandelen. Je pakt ze dan om de beurt. Als je bij mij de cursus hebt gevolgd en er niet helemaal uit komt kun je contact met mij opnemen via mail of WhatsApp (06-49014438)

Nieuwsgierig over welke cursus dit gaat? Klik dan hier

  • Milt 5 deze ligt aan de binnenkant van je enkel. Net onder het bot. Dit punt breekt slijmblokkades. Het slijm geeft veel last in de holtes in het gezicht. Je behandeld dit punt alleen op de linker voet. 

De punten in het gezicht moet je allemaal tegelijk indrukken. Daar heb je dus zoals je ziet 6 vingers tegelijk voor nodig. De punten naast je neusvleugel moeten schuin omhoog worden gedrukt richting het oog aan de andere kant. Het punt onder je ogen moet omlaag, richting je mond worden gedrukt. Het punt bij je wenkbrauwen moet je omhoog drukken naar de top van je hoofd. Het is even oefenen, maar uiteindelijk gaat het steeds makkelijker! Je hebt er wel concentratie en coördinatie voor nodig. 

Voor het punt op je voet kun je het beste je voet op je knie leggen. Of elke andere houding waarin je comfortabel zit en het punt kunt indrukken.

Het laatste punt zit op je oorschelp. Het is het hoogste punt op je oorschelp. Dit punt heet Erjian. Als je je oorschelp dubbelvouwt ontstaat er een puntje zoals op de foto te zien. Dit is het punt wat je moet hebben. Het oor weer in de normale positie laten en aan beide kanten het punt vastpakken waar en puntje ontstond tijdens het dubbelvouwen. Dit masseer je dagelijks s morgens en s’avonds gedurende 2 minuten. 

Naast het masseren van al deze punten kun je ook essentiële olie gebruiken. Léanne heeft daar hele mooi tips voor! 

Mocht je deze olie willen bestellen dan kan dat via mij. Ik stuur je er dan een roller of een inhaler bij, net welke je graag wilt gaan gebruiken. Ik heb ook mooie trio setjes. Dit zijn setjes met lavendel, citroen en pepermunt. 

Mocht je informatie willen over de olie stuur mij dan een mail.

Hooikoorts behandelen met Quantum Touch.

Hooikoorts kun je ook met Quantum Touch behandelen. We gaan dan met elkaar videobellen. Het lichaam kan dan antwoord geven op de vragen die gesteld worden die betrekking hebben op de hooikoorts. De probleem punten gaan we resetten.

We beginnen de behandeling met het rechtzetten van je rug. Op deze manier kan de energie vrij stromen en heeft de behandeling het beste effect. Vaak gaat je lijf dan kleine corrigerende bewegingen maken, zodat je rug recht komt te staan. Dit merk je zelf doordat je bepaalde kanten op gaat. Laat dit gewoon toe op dat moment. Daarna gaan we de allergie resetten. Er zijn vaak maar een paar behandelingen nodig zodat je weer heerlijk vrij buiten kunt lopen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *